dijous, 6 de desembre del 2012

TEXT 12. EL CONTE DE NADAL DE CHARLES DICKENS


Crítica cinematogràfica.

 

EL CONTE DE NADAL DE CHARLES DICKENS.

 

Exercici : Escriu una crítica cinematogràfica sobre la pel·lícula del conte de Nadal.

.

* .- Introducció.

1.- Parla de l’autor del conte i del director de la pel·lícula. (Busca informació de Charles Dickens i de Jim Carrey).

2.- Explica la teva impressió sobre l’argument i sobre la posada en escena (espais escènics, actors, vestuari, mobles, objectes, il·luminació...)

3.- Comenta la teva opinió sobre els diàlegs, les imatges, la interpretació dels personatges, la música.

4.- Conclusió.

 

 

Ets pots ajudar amb aquesta crítica.


Aquests dies de garlandes, nadales i dies joiosos i nadalencs em fan pensar en aquell conte que ha estat dut al cinema en vàries ocasions: El Conte de Nadal de Charles Dickens. En aquesta història, Dickens crea un personatge Ebenezer Scrooge, un home rude i egoista que desprecia als nens, als pobres i al seu pobre empleat. I és que Dickens com en moltes de les seves obres, retrata un personatge que ben bé podríem trobar no només als carrers de Londres, sinó a qualsevol ciutat. Per tant, és un personatge que trenca amb la imatge idíl·lica de la nit de nadal. No tothom viu igual aquesta nit. Això sí, hi ha una evolució del personatge rude, gràcies a l'aparició de tres fantasmes, un del passat, un del present i un del futur. Aquestes aparicions fan reaccionar Ebenezer Scrooge i el fan tornar amable. Clar que això és literatura, i ja sabem que de vegades la realitat supera la ficció. Ja coneixem que mentre alguns estiguem asseguts a taula el dia o la nit de Nadal, d'altres amb prou feines tindran un tros de pa per menjar.
Dickens doncs ens mostra les dues cares de Londres, com podrien ser també les dues cares del món, els pobres i els treballadors,d'una banda i els banquers i rics, de l'altra. El relat de l'autor anglès ens permet somniar en una utopia, la utopia de la nit de Nadal.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada